VIDEO | Comuna Mireșu Mare e pregătită pentru sezonul rece

Comuna Mireșu Mare e pregătită pentru sezonul rece. Lemne de foc pentru populație sunt destule spune edilul local, materialele antiderapante pentru drumuri în cazul ninsorilor sunt pregătite și mare parte din comunitate are acces deja la gazul metan.

Chiar dacă am avut parte de o toamnă cu temperaturi ridicate, perioada ce vine se anunță una rcce.Conducerea primăriei comunei Mireșu Mare nu vede nicio problemă în întâmpinarea sezonului rece.

”Avem pregătitte utilajele de deszăpezire, la noi în comună nu a fost niciodată problemă cu curățarea drumurilor pe timp de iarnă. Noi suntem aproape de finalizare  lucrărilor de introducere a gazului metan în satele altele decât Mireșu Mare, cât de repede toată lumea va putea beneficia de gaz pentru încălzire. Avem și lemne destule, avem păduri aici în comună, lemnul de foc nu reprezintă o problemă pentru comunitate”, spune edilul local, Ioan Mătieș.

Mulți localnici din zona Mireșu Mare sunt beneficiari ai programului Casa Verde, ceea ce le asigură surse de căldură alternative.

”Oamenii din această zonă au găsit și alternativa curentulu electric care este pus pe casă sub formă de panouri și insistăm să vină cetățenii să-i informămcși să-i punem în legătură cu datele de contact pentru a putea accesa banii din programul ”Casa verde”, Oamenii sunt foarte mulțumiți că pot beneficia de această sursă alternativă, mai ales că în această zonă casele sunt foarte mari iar panourile cu celule fotovolaice sunt foarte utile”, spune primarul comunei Mireșu Mare .

Adminsitrația publică locală roagă cetățenii care pot beneficia de ajutorul de încălzire să vină la sediul primăriei să-și depună dosarele în timp util. Anunțul a fost făcut public și pe site-ul primariei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.