VIDEO | Complexul Atronomic Baia Mare obține statut de muzeu prin înfiinţarea Muzeului de Ştiinţe Astronomice Baia Mare

Complexul Atronomic Baia Mare obține statut de muzeu prin înfiinţarea Muzeului de Ştiinţe Astronomice Baia Mare.

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare va prelua activitatea personalului şi patrimoniul Complexului Astronomic Baia Mare, care funcționează în prezent ca așezământ cultural, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Prin modificarea statulului din așeământ cultural în muzeu, se vor genera o serie de avantaje de perspectivă pentru această instituție, pentru beneficiarii săi şi pentru întreaga comunitate muzeală din România.

Statutul de muzeu va pune instituția pe picior de egalitate cu alte instituții similare din țară, care sunt acreditate ca muzee sau sunt secții de specialitate ale unor muzee. Având un statut superior celui deținut în prezent, Muzeul de Ştiinţe Astronomice Baia Mare va putea accesa resurse relaționale, operaționale, financiare și de comunicare mult mai avantajoase.

În cei peste 50 de ani de funcționare, peste 1 MILION de vizitatori au trecut pragul Complexului Astronomic Baia Mare, acesta fiind un punct de reper între instituțiile de cultură ale județului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.