VIDEO | Competiție online la Taekwondo – ”Cupa Izolării 2020”

În perioada 1-5 mai Clubul Taekwondo Baia Mare organizează ”Cupa Izolării 2020”, o competiție online. Este ceva inedit, spun organizatorii, iar prin această inițiativă, se dorește menținerea sportivilor la condiția fizică cerută de rigoarea unei competiții.

Ținând cont de situația actuală la nivel mondial, și sportivii de la taekwondo se regăsesc în imposibilitatea de a se aduna în număr mare pentru a-și desfășura activitatea sportivă. În urma unei discuții purtate de antrenorul Ionuț Rogoz și Dorel Fântână, președintele clubului de taekwondo, s-au pus bezele unei competiții online, de taekwando tull.

”În primul rând este vorba despre acea formă de kata care este în toate artele marțiale, practic tulul este o prezentare sub o formă vizibilă și explicită a tehnicilor de autoapărare, dezvoltarea sportivilor în spiritul artei în primul rând, prin educarea corpului și a minții, păstrarea formei clasice a procedeelor tehnice, coform fiecărui stil de artă marțială în parte”, precizează Dorel Fântână.

”Cupa Izolării, 2020”, este o competiție sportivă și se va desfășura exact ca o competiție normală, respectând regulamentul existent în momentul de față, spun organziatorii.

„Vor fi mai mulți arbitri la cele două probe ale acestei competiții. Grupa pregătită de Ionuț Rogoz, va fi live, se va desfășura mai repede și vom încerca să facem față acelui program live, iar cealaltă secțiune, pregătită de mine, se va realiza prin trimiterea filmărilor. Fiecare sportiv va trimite filmarea cu un ”tull”exacutat de el, iar eu voi trimite filmările către cei cinci arbitri. Fiecare va comunica părerea lui, iar eu voi comunica elevului, care s-a calificat în grilă, în pasul următor”, spune Dorel Fântână.

Pe lângă antrenamentele de menținere a condiției fizice și a tehnicilor de luptă, mai e nevoie și de multă ambiție din partea sportivilor pentru a depăși cu brio această perioad dificilă de izolare, spune președintele clubului, Dorel Fântână.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.