Comisarii Gărzii Financiare au confisacat tone de legume şi fructe pentru nerespectarea legislaţiei fiscale

Comisarii Gărzii Financiare au confisacat tone de legume şi fructe pentru nerespectarea legislaţiei fiscale

 

În urma verificărilor întreprinse pe parcursul lunii martie,  Comisarii Gărzii Financiare au confisacat tone de legume şi fructe pentru nerespectarea legislaţiei fiscale.   
Pe parcursul lunii martie Comisarii Gărzii Financiare din Maramureş au controlat 114 agenţi economici care efectuaseră 172 de transporturi de legume-fructe, făină, carne, flori şi alte mărfuri cu risc ridicat de evaziune fiscală. Totalul amnezilor aplicate au ajuns la valoarea de 25.800 lei şi au  fost aplicate  trei măsuri asiguratorii la firmele unde există suspiciune de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale. 
Comisarii  Gărzii Financiare  au depistat în urma controalelor un agent economic cu şapte puncte de lucru – 5 magazine şi două depozite care înregistrau diferenţe majore între stocurile scriptice şi cele faptice. Prejudiciul adus  bugetului în suma de 181.537 lei, a fost recuperat în totalitate.  
Grigore Ghiras, comisarul-şef adjunct al Gărzii Financiare Maramureş, a decalarat pentru TV Sighet, că în perioada 25 februarie – 29 martie s-a monitorizat şi o firmă cu achiziţii intracomunitare de legume-fructe.  În urma controalelor efectuate s-a descoperit faptul că 1.800.000 kg de legume s-au vândut la preţuri mai mari decât cele menţionate în actele primare. Prejudiciul de 372.133 lei (TVA şi impozite) a fost recuperat parţial. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.