Numărul situaţiilor de urgenţă la care personalul ISU a fost solicitat, a scăzut cu circa 1 %

Numărul situaţiilor de urgenţă la care personalul ISU a fost solicitat, a scăzut cu circa  1 %

 

 În trimestrul I al acestui an, personalul inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Basesti, al Judeţului Maramureş a fost alertat la 1034 de situaţii de urgenţă, ceea ce înseamnă o medie de 11,48 pe zi. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul situaţiilor de urgenţă la care personalul Inspectoratului a fost solicitat a scăzut puţin, cu circa  1 %  (de la 1.175  la 1034, în aceeaşi perioadă a acestui an). 
 În ce priveşte intervenţia la incendii şi alte situaţii de urgenţă, unitatea a fost solicitată la 268 acţiuni, din care: 
 Cele mai frecvenţe cauze de incendiu au fost: coş de fum defect sau necurăţat-  36 de cazuri, acţiunea intenţionată a unor persoane- 15 cazuri, instalaţiile electrice defecte 14 cazuri, cenuşă, jar şi scântei de la sistemele de încălzire 8 cazuri, fumat- 6 situaţii , foc deschis 6 situaţii, mijloace de încălzire nesupravegheate- 4 cazuri, sudură- 4 cazuri. 
 Pe timpul intervenţiilor au fost salvate 19 persoane adulte şi un copil, precum şi bunuri în valoare de 9.352.000 lei. Pagubele produse pe timpul situaţiilor de urgenţă au fost estimate la 1.623.000 lei. Durata medie de deplasare a echipajelor la intervenţiile la incendii a fost de 12,27 minute, durata medie a intervenţiilor a fost de 86,26 minute. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.