În Maramureş, continuă politica de restructurare a numarului de paturi din spitale

În Maramureş, continuă politica de restructurare a numarului de paturi din spitale
Începând cu 1 aprilie în judeţul nostru au fost aprobate doar un număr de  2.698 de paturi, în sacadere faţă de anul trecut cu 170, când am avut un număr aprobat de 2.805 paturi. Tot începând cu acesata dată, spitalul Orăşenesc Borşa şi Spitalul Somcuta Mare  nu mai au contract cu Casa de Asigurări de  Sănătate Maramureş, numărul de paturi desfiinţate  din aceste unităţi spitaliceşti, fiind de 70 .
Claudia Ganea purtătorul de cauvant al Casei de Asigurări de Sănătate a declarat pentru TV Sighet că în momentul de faţă nu se ştie cu exactitate cu cât se vor  diminua bugetele unităţilor spitaliceşti şi nici numărul de paturi care vor fi desfiinţate din fiecare unitate spitalicească în parte. Interlocutoarea noastră  a dat asigurări că maramuresenii nu vor avea de suferit de pe urma diminuării numărului de paturi.
Vă reamintim că în urma înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional, guvernul a descis reducerea a 9.200 de paturi în spitalele din ţara, concomitent cu transferul a 373 de spitale în administrarea autorităţilor locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.