VIDEO | Coduri galben și portocaliu de instabilitate atmosferică și pentru zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben valabile pentru perioada următoare. Astfel meteorologii anunță și în zilele care vin ploi în județul Maramureș.

În intervalul 22 iunie, ora 10 – 23 iunie, ora 10, a fost dată o avertizare cod portocaliu valabilă pentru Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania, Moldova, dar și zona montană a Olteniei și Munteniei. În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Pentru intervalul 23 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.