VIDEO | Donare de organe – nouă oameni au primit o nouă șansă la viață

Două familii au acceptat donarea de organe în ultimele 24 de ore, iar datorită lor 9 oameni primesc o nouă şansă la viață prin transplant. Una dintre familii este din Baia Mare iar prelevarea de organe a avut loc la Spitalul Județean de Urgență.

Două familii îndurerate din Bucureşti şi Baia Mare au făcut gestul umanitar de a fi de acord cu donarea de organe. Două vieţi frânte, pentru care medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare nu au mai putut face nimic, aduc viaţă altor semeni necunoscuţi. Prin generozitatea lor, aceste familii au făcut posibil ca alţi 9 oameni să primească o şansă la o viaţă mai bună.

”Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă şi respect în faţa familiilor donatorilor pentru decizia grea pe care au luat-o şi sperăm să le aducă alinare gândul că au putut oferi speranţă pentru atât de multe alte familii. (…) Au fost ore intense pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi. Mulţumită efortului şi măiestriei lor, la Institutul Clinic Fundeni şi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, 4 pacienţi au beneficiat de transplant renal, un alt pacient poate spune că s-a născut a doua oară prin transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni, iar alţi 4 oameni îşi vor recăpăta vederea prin transplant de cornee la Spitalul Clinic de Urgenţă din Iaşi”, au arătat reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.