VIDEO | Care e noul bilanț al infecțiilor cu coronavirus

Autoritățile au anunțat, astăzi, noul bilanț al infecțiilor cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost înregistrate alte 246 de cazuri de îmbolnăvire. Încă un caz a fost confirmat și în Maramureș.

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane cu COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21-22.06.2020 au fost înregistrate 11 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. 7 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un număr de 3 persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidități, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

În Maramureș au fost verificați peste 1500 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. În timpul misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. De asemenea, au fost verificați pentru respectarea prevederilor legislației în vigoare peste 30 de agenți economici.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 215 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.