Clubul sighetean ENDURO – pe harta Off-Road-ului naţional

Clubul sighetean ENDURO – pe harta Off-Road-ului naţional

 CLUBUL ENDURO SIGHET s-a infiintat in 2005  în Sighetu Marmatiei, de catre un grup de entuziasti, fani ai sportului de teren, cu scopul declarat de a practica si dezvolta un sport cu valente si satisfactii deosebite, dar care este mai putin cunoscut în Romania. Este un club sportiv care are ca obiectiv principal promovarea automobilismului si motociclismului de teren – de tip OFF ROAD – destinat autovehiculelor cu tractiune integrala si motocicletelor de teren. Dincolo de latura spectaculoasa a acestui sport, CLUB ENDURO SIGHET isi propune sa mentina si sa cultive spiritul de fair-play, respectul pentru mediul inconjurator si dragostea pentru natura.
Membrii Enduro spun ca sportul pe care il practica nu este unul accesibil tuturor. Un motor cu care sa poti sa te prezinti la competitii costa destul de mult, iar la asta se mai adauga costurile pentru intretinere, echipament si taxa de participare la competitii. Nici munca nu este de neglijat: 2-3 ore de antrenament inseamna 2 kg in minus. Dar pasiunea bate totul, pentru ca nimic nu se compara cu senzatiile pe care le traiesti atunci cand esti pe doua roti, in creierii muntilor. Iar daca, dupa competitii te intorci acasa si cu marele premiu, satisfactia este extrema.Pasionatii acestui sport extrem trebuie sa stie ca in Sighet mai exista un club numit Border Riders al carui specific este insa motociclismul stradal.
Sportivii nostri sigheteni sunt mandri de numele clubului din care fac parte pentru ca “Enduro inseamna hard, inseamna adrenalina”, spui ei. Tocmai pentru acest lucru au de gand sa participe la cat mai multe competitii pe viitor, urmatoarea fiind chiar saptamana viitoare, la Baiut.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.