VIDEO | CJSU: Noi restricții în localitățile din Maramureș în care rata de incidență a cazurilor este egală sau mai mare de 1,5

Pentru punerea în aplicare a Hotărârii nr. 47/2020 emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea diminuării riscului de infectare cu SARS-CoV-2, în baza adresei din data de 6 octombrie transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș cu rata incidenței calculată în ultimele 14 zile la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe măsuri.

Potrivit președintelui CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur deciziile s-au stabilit în baza hotărârilor transmise de către comitetele locale pentru situații de urgență și prevăd următoarele:

–           Funcționarea activității restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interior și exterior, la terase, dar și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, să fie în intervalul orar 7.00-21.00, în localitățile unde rata de incidență a cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori.

–           În toate spațiile publice deschise din unitatea administrativ-teritorială Ardusat, pe o distanță de 100 de metri în jurul perimetrelor exterioare ale unităților de învățământ, ale instituțiilor publice, a lăcașurilor  de cult, ale unităților de alimentație publică, se instituie purtarea obligatorie a măștii de protecție. Sunt exceptate de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și persoanele care suferă de boli care le afectează capacitatea de oxigenare sau dețin adeverință de la medic de specialitate.

–           În unitatea administrativ-teritorială Dragomirești  slujbele religioase se vor oficia doar în spații deschise, până la data de 1 noiembrie 2020.

–           Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei cu SARS-CoV-2 se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor, susținătorilor sau reprezentanților legali ai beneficiarilor serviciilor de asistență socială la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie.

–           Se prelungește până la data de 31 decembrie 2020 suspendarea activității creșelor și centrelor de zi din subordinea Consiliului Local Sighetu Marmației.

–           Se distribuie persoanelor la intrarea în târguri/piețe, pe raza unității administrativ-teritoriale Bogdan Vodă măști de protecție.

În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate stabili și alte măsuri care să prevină și să limiteze infecția cu noul Coronavirus la nivelul comunităților locale. Având în vederea creșterea numărului de cazuri în județ, CJSU reamintește cetățenilor solicitarea de a respecta măsurile stabilite de către autorități în perioada stării de alertă, normele de protecție individuală, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a  mâinilor și evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.