Cine stă mai bine la capitolul autostrăzi. Albania, Bulgaria sau România?

Cine stă mai bine la capitolul autostrăzi. Albania, Bulgaria sau România?

România nu se poate lăuda cu infrastructura. De fapt, ea lipseşte cu desăvârşire. În 2009, din cei aproape 82.000 de kilometri de drumuri publice, doar 29,2% erau modernizaţi şi 231 reprezentau autostrăzi. Cât despre anul trecut, s-au inaugurat doar… 11 kilometri de autostradă, potrivit Incont.ro.
Dar nici albanezii şi nici bulgarii nu o duc mai bine în ceea ce priveşte trasporturile. Să vedem însă cum arată autostrăzile lor spre deosebire de ale noastre.
Nu doar la noi construcţia unei autostrăzi pare că durează o veşnicie. În Bulgaria, spre exemplu, autostrada Tracia a început în 1964 şi a fost finalizată doar pe jumătate. Asta înseamnă, că se lucrează la ea de nici mai mult, nici mai puţin de… 47 de ani. Din cei 443 de kilometri ai autostrăzii, pana acum sunt terminaţi puţin peste 280 de kilometri.
Vecinii nostri recuperează însă pe partea financiară: un kilometru de autostradă costa la ei doar 2,2 milioane de euro faţă de o medie de 10 milioane de euro pe kilometru, cât costă în România, informeaza Mediafax.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.