Centrul de Informare Turistică din Sighet a rămas fără panourile informative

Centrul de Informare Turistică din Sighet a rămas fără panourile informative

 La noi se fura tot, daca nu pentru a-ti procura bani in mod necinstit, macar din teribilims.  Acest lucru s-a dovedit si zilele acestea, cand doua panouri pentru informare turistica  apartinand Centrului de Informare Turistica din municipiul nostru, au fost distruse complet.  Nu s-a descoperit vinovatul, nu exista martori. Un lucru este cert, insa, pagubitul in cazul de fata nu este atat Centrul de Informare, cat sunt turistii care ne tranziteaza orasul.
Ca o masura de siguranta, Claudia Gampe, coordonator al Asociatieie MTMM  ne-a declarat ca   noile indicatoare vor  fi montate la o inaltime mai mare, pentru a preveni pe viitor astfel de incidente. Interlocutoarea  noastra ne-a relatat despre importanta acestor panouri pentu turistii care ne viziteaza zona.
Seful Politiei Sighet, Gheorghe Botis, ne-a declarat ca in momentul in care sighetenii constata ca au avut loc distrugeri de bunuri atat de pe domeniul privat, cat si de pe domeniul publi, trebuie anuntate de urgenta organele de politie. Potrivit codului penal distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare al unui bun apartinand altei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni, pana la 2 ani sau cu amenda contraventionala.
Firmele care se ocupa de montarea panourilor recomanda amplasarea  acestora la o inaltime cat mai mare pentru a inlatura astfel orice tentatie  celor care pot produce astfel de daune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.