MARAMURES: Corigenţi şi printre profesorii suplinitori

MARAMURES: Corigenţi şi printre profesorii suplinitori

Sistemul romanesc de invatamant este la pamant. Ne-am lamurit inca o data, daca mai era nevoie prin notele dezastruoase obtinute la Bac anul acesta si rezultatele rusinoase obtinute de profesori la concursul de titularizare. Tot acest success a fost incununat si de rezultatele concursului de suplinire, unde procentul de promovabilitate a fost de 50,94%.
    Procentul de promovabilitate la concursul de suplinire desfășurat în data de 4 august a fost în Maramureș de 50,94%. Din cei în jur de 260 de candidați evaluați doar 135 dintre ei au obținut note peste 5, iar 130 dintre candidați au primit note sub 5. Unul dintre candidații participanți la acest concurs de suplinire a obținut nota 1, la specializarea geografie. Note sub 2 au mai fost obținute și de alți candidați la disciplinele de examen: educație muzicală, educație fizică și sport, istorie, limba și literatura engleză, limba și literatura franceză, învățători, institutori, profesori pentru învățământul primar. Patru candidați care au dat examen la religie, limba română, biologie și limba franceză au lucrările anulate.  La nivelul judetului Maramures au fost depuse 55 de contestatii, iar in urma afisarii rezultatelor de astazi, au mai fost promovati 5 concurenti, astfel, de la un numar de 135 promovati,s-a ajuns la un numar de 140 de candidati adminisi la nivel de judet.
   
    La nivel național, în urma corectării lucrărilor, rata de promovabilitate la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de suplinitor din învățământul preuniversitar, înainte de soluționarea contestațiilor, este de 54,60%. Comparând cu rezultatele din anii anteriori, când procentul de promovabilitate la concursul din luna august pentru suplinitorii calificați era de peste 90%, în acest an Ministerul Educației a impus o selecție mult mai riguroasă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.