Traian Igaş este multumit de cum au fost folositi banii europeni, dar si de lucrarile care se efectueaza in acest moment la podul de peste Tisa

Traian Igaş este multumit de cum au fost folositi banii europeni, dar si de lucrarile care se efectueaza in acest moment la podul de peste Tisa

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a efectuat astazi o vizită oficială în Sighetu Marmatiei. Demnitarul care a sosit cu un elicopter aflat în dotarea Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a deplasat la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră pentru a vedea modul în care au fost utilizate sumele accesate prin programul Schengen Facility. Seful de la Interne a trecut si pe la punctul de trecere a frontierei Sighet Solotvino pentru a vedea stadiul lucrarilor efectuate la structura de rezistenta a podului din lemn.
    Demnitarul a sosit in municipiu cu o ora intarziere, aterizarea sa la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures fiind asteptata pentru ora 11.
 Vizita ministrului de Interne a urmarit in primul rand verificarea modului in care au fost folositi banii europeni primiti prin programul Schengen Facility pentru modernizarea şi reabilitarea sectoarelor poliţiei de frontieră Sighet, Sarasău, Vişeu de Sus, a sediului inspectoratului şi a unor pavilioane. Ministrul Constantin Traian Igaş a trecut şi la punctul de trecere a frontierei de stat Sighet Solotvino, iar muncitorilor care tocmai realizau lucrarile de reabilitare la structura de rezistenta le-a urat ,, mult spor la treaba”. Seful de la interne a fost extrem de grabit si nu a mai avut timp sa raspunda unor scurte intrebari venite din partea presei. A transmis doar prin intermediul purtatorului de cuvant al prefecturii Dan Buca ca este multumit de cum au fost folositi banii europeni, dar si de lucrarile care se efectueaza in acest moment la pod. Cat despre construirea unui alt pod peste Tisa cu mai multe sensuri de mers si care sa reziste traficului intens nu prea se vorbeste in aceste vremuri de criza.
In vizita sa de astazi ministrul a fost  însoţit de către chestorul principal de poliţie Ioan Buda, inspector general al Poliţiei de Frontieră Română, chestor principal dr. Nelu Pop, director general Oficiul Român pentru Imigrări, colonel Sorin Marcel Lucaciu, inspector general Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi comisarul şef de poliţie dr. Ioan Liviu Tăut, rector împuternicit al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".
    Un alt punct din programul vizitei Ministrului Administraţiei şi Internelor  a fost Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş din oraşul Şomcuta Mare. Centrul urmăreşte asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil al străinilor aflaţi în nevoie internaţională de protecţie. Acesta arondează nouă judeţe (cele din vecinătatea Maramureşului, respectiv Sibiu Alba şi Harghita).
 Constantin Traian Igaş, a fostprezent astazi incepand cu ora 16:00 si  inaugurarea locaţiei SMURD, amplasată la Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, de la sediul Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti Maramureş. La ceremonial  a fost prezent şi subsecretarul de stat Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.