Cel mai bun la Matematică

Cel mai bun la Matematică

Zilele trecute au sosit prin poşta electronică de la Universitatea Nebraska – din S.U.A., rezultatele elevilor de liceu din Maramureş, care au participat la Concursul American de Matematică AMC-10 şi AMC-12. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de sigheteanul Tudor Tiplea.

Concursul American de matematică cunoscut sub numele de AMC s-a desfăşurat în luna februarie La Universitatea de Nord din Baia Mare. În acest an, au fost admişi, pe baza rezultatelor la concursurile de matematică din anul precedent şi a rezultatelor din anii anteriori la concursurile AMC, un număr de 50 de elevi din clasele IX-XII, provenind de la 5 licee din Maramureş: Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare (33 elevi), Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare (10 elevi), Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei (6 elevi), Liceul „Petru Rareş” Tg. Lăpuş şi Liceul „Bogdan Vodă” Vişeu de Sus (câte un elev).

Sighetenii şi-au format deja o tradiţie în a participa la acest concurs, de această dată însă rezultatul obţinut de tânărul Tudor Tiplea a uimit pe toată lumea.

Profesorul de matematică Giurgi Vasile ne-a declarat că de debutul sau ca profesor nu a mai întâlnit un asemenea talent.

Deşi Tudor încă nu ştie încotro se va orienta pe viitor, profesorul de matematică Giugi Vasile a precizat că micul geniu sighetean a fost deja introdus în baza de date a Universităţii din Nebraska SUA şi îi prevede un viitor strălucit, dar nu în România, ci undeva în afara graniţelor ţării.

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.