Alegeri la Primăria Baia Mare

Alegeri la Primăria Baia Mare

 

 

Tribunalul Timiş a judecat procesul privind legalitatea ordinului de încetare a mandatului de primar a lui Cristian Anghel. În baza sentinţei prefectul Sandu Pocol, poate cere fixarea termenului alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Băii Mari. 

Ordinul emis de Instituţia Prefectului a fost atacat de fostul primar în contencios-administrativ, dosarul fiind strămutat de la Tribunalul Maramureş, la cel din Timiş. Judecarea cauzei a fost amânată până acum de două ori la instanţă din Banat, iar la termenul din 9 martie, magistraţii au decis să dea un verdict. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă, potrivit oficialilor Tribunalului Timiş.

 

Astfel în maxim 90 de zile de la această hotărâre vor fi organizate alegeri parţiale. Însă alegerile nu pot fi organizate în mai puţin de 35 de zile de la publicarea acestei hotărâri. Prin ordinul 94 din 19 martie 2010, emis de instituţia Prefectului Maramureş, s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel.

 

Potrivit legislaţiei, în baza sentinţei din 9 martie 2011 a Tribunalului Timiş, Prefectura Maramureş trebuie să întocmească un act pe care să îl trimită Ministerului Administraţiei şi Internelor şi în care să informeze guvernul despre respingerea contestaţiei. Ulterior, în proxima şedinţă a executivului trebuie să stabilească data alegerilor parţiale pentru postul de primar în Baia Mare, hotărâre care trebuie publicată în Monitorul Oficial. La distanţă de o lună de la acest termen, în municipiul reşedinţă de judeţ al Maramureşului se pot organiza pentru stabilirea succesorului lui Cristian Anghel. Campania electorală va dura doar 15 zile, nu o lună ca în cazul alegerilor la termen.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.