VIDEO | Ce spune prefectul despre situația infectărilor cu coronavirus de la Spitalul Municipal Sighet

Chiar dacă 13 cadre medicale și 7 pacienți de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației sunt infectați cu noul coronavirus, prefectul județului Maramureș spune că situație este sub control la unitatea medicală.

Potrivit Prefecturii Maramureș, cea care oferă informațiile oficiale despre cazurile noi de coronavirus din județ, toți angajații spitalului din Sighet au fost testați și se așteaptă și restul rezultatelor.

”Referitor la situația de la Spitalul Municipal Sighet avem un număr de 13 cadre medicale infectate cu COVID-19, dintre care 3 prezintă simptome, 10 asimptomatice, 7 pacienți, toți asimptomatici. Partea bună, în chestiunea aceasta este că sunt izolați într-un pavilion, pentru că acest spital are o structură multipavilionară. Deocamdată situația este sub control, se derulează în continure testarea tuturor pacineților și a cadrelor medicale, deocamdată în ultimele zile nu au mai apărut cazuri noi în urma testărilor. Sperăm să nu mai apară și chiar dacă o să apară, o să fie extrași din zona respectivă”, a precizat Nicolae Silviu Ungur, prefectul județului Maramureș.

Reprezentanții Prefecturii Maramureș spun că nu este nevoie ca pacienții și cadrele medicale de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației să fie transferați la alt spital deoarece aceștia sunt izolați de restul secțiilor unității medicale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.