VIDEO | Ce reguli trebuie să respecte credincioșii care vor participa la manifestările religioase din acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămâna vor fi suplimentate efectivele jandarmilor maramureșeni care execută misiuni specifice atât independent, cât și în cooperare cu alte instituţii cu atribuții în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în activitățile de verificare, informare şi îndrumare a cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2.

Jandarmii vor asigura din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice manifestările din spaţiul public ce vor avea loc în această perioadă pe raza judeţului nostru, printre acestea fiind și manifestările religioase organizate cu prilejul Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”. Prefectura Maramureș a declarat că s-au stabilit un set de reguli care vor trebuie respectate și de credincioșii care vor participa la manifestările religioase din acest sfârșit de săptămână.

”Ne referim la respectarea de către credincioși a măsurilor prevăzute în starea de alertă, ne referim aici la distanța de proitecție fizică, sanitară de 2 metri, asigurarea unui spațiu de 4 mp respective igienizarea mâinilor. În adresa trimisă episcopiilor a fost adusă la cunoștință și hotărârea nr. 32 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care se prevede purtarea măștii de protecție la evenimentele cu character religios desfășurate în aer liber dar și în zona unor obiective turistice sau pelerinaje. Mâine vor fi efectuate mai multe verificări în sistem integrat în locațiile unde sunt preconizate să se desfășoare slujbe religioase la care să fie prezenți un număr mare de credincioși”, a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

În ceea ce priveşte zona montană a judeţului Maramureș, jandarmii vor acționa pentru îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

”Având în vedere importanța prevenirii faptelor antisociale, dar și a situațiilor care pot pune în pericol integritatea fizică a cetățenilor, jandarmii fac următoarele recomandări: evitați zonele aglomerate, protejați-vă sănătatea și pe cei din jur respectând regulile de protecţie impuse în această perioadă;  în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie copiii, pentru a evita situațiile de rătăcire; persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale; în cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni; în cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială solicitați sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice”, a precizat Radu Vasile Nicolae, purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.