VIDEO | Ce proiecte au mai aprobat consilierii județeni

Ieri în sistem videoconferință a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, din luna aprilie. Pe ordinea de zi a ședinței s-au regăsit șapte proiecte de hotărâre și două puncte suplimentare, două dintre proiecte fiind retrase de către președintele Consiliului Județean în vedere dezbaterii lor într-o ședință ulterioară.

Un proiect de hotărâre aprobat de către aleșii județeni a făcut referire la aprobarea virărilor de credite bugetare pentru bugetul judeţului, pe anul 2020.  Mai exact, pentru a asigura continuitatea funcționării instituțiilor esențiale în această perioadă, au fost identificate resurse financiare suplimentare care pot fi relocate către acestea. În acest sens, bugetul prevăut inițial pentru instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș, care, în contextul pandemiei au activitatea suspendată, a fost diminuat cu peste 1.7.00.000 de lei. Diminuarea creditelor bugetare are ca scop asigurarea fondurilor necesare pentru aplicarea măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Această sumă urmează să fie redirecționată spre trei destinații, după cum urmeaza: 420.000 de lei către Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, 700.000 de lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii în cadrul Consiliului Județean Maramureș, precum și peste 600.000 de lei pentru reîntregirea fondului de rezervă la dispoziția Consiliului Județean Maramureș. Până în prezent, fondul de rezervă la dispoziția instituției a fost utilizat exclusiv pentru susținerea luptei împotriva noului coronavirus.

În cadrul ședinței a mai fost aprobată și modificarea programului de transport, contra-cost, de persoane prin servicii regulate 2013 – 2023, prin modificarea graficelor de circulație, acestea din urmă fiind corelate cu viteza legală de deplasare în localități și în afara acestora. Totodată, a fost votată modificarea Statului de funcții pentru Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare. Aleșii județeni au fost de acord și cu proiectul privind aprobarea ghidului solicitantului pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor în domeniul tineret, acesta fiind actualizat pe baza propunerilor primite în perioada de publicare în transparență decizională.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.