Carnea cu porţia

Carnea cu porţia

 

 

Carnea de porc a devenit un lux pentru tot mai mulţi sigheteni. Măcelarii susţin că preţurile sunt aceleaşi ca anul trecut sau chiar mai mici, dar cu toate acestea cumpărătorii sunt din ce în ce mai puţini.

Criza şi-a pus amprenta în toate domeniile. Printre cei mai afectaţi sunt comercianţii de carne, cel puţin ăsta declară aceştia. Clienţii sunt tot mai puţini, iar vânzările au scăzut cu un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Oamenii spun că de vină sunt tăierile salariale, aşa că, încet – încet au redus porţia de carne din alimentaţie.

Un kilogram de carne de porc, fără os, porneşte de la 12 lei şi ajunge până la aproape 20 de lei. Cel mare preţ îl are muşchiuleţul şi cotletul dezosat care însă, nu prea mai are căutare. Puţinii clienţi care se mai opresc pe la măcelarii, cumpără cantităţi mici şi preferă sortimentele mai ieftine.

La sfârşitul zilei, comercianţii de carne trag linie şi constată că vânzările sunt mult mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu aproape un sfert.

Chiar dacă statisticile realizate la nivel naţional indică alte cifre, concluzia este aceeaşi: consumul de carne a scăzut faţă de anul trecut. Conform Institutului Naţional de Statistică, numărul animalelor sacrificate în prima lună a acestui an este mai mic faţă de cel al animalelor sacrificate în 2010 cu două procente. Asta înseamnă că şi consumul s-a diminuat tot cu atât. Comercianţii spun însă că scăderea este mult mai mare, de aproape 25 de procente. Oamenii intră în magazin, se uită la preţuri şi merg mai departe.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.