Caniculă în Maramureş

Caniculă în Maramureş

    Incepand de astazi maramuresenii vor fi toropiti de canicula si disconfort termic. Atentionarea este valabila pentru intervalul 23-25 august, iar temperaturile, spun meteorologii vor urca pana la 35 de grade C. In aceasta perioada angajatorii trebuie sa asigure angajatilor apa potabila, dar si incaperi ventilate.
Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si a populatiei cu privire la prognoza meteorologica de canicula si depasirea indicelui de confort termic.
    Cetatenilor li se recomanda sa evite expunerea la soare si la activitatea fizica in gradini si pe camp, in special in intervalul orar 11:00-18:00. De asemenea, se recomanda purtarea de imbracaminte subtire, din tesaturi naturale sau in culori deschise, respectiv purtarea de palarii. Persoanele varstnice trebuie sa se fereasca de locurile aglomerate si neventilate, si sa nu iasa din casa, mai ales in orele dupa amiezii. Cetatenii sunt sfatuiti sa consume 2-4 litri de apa, ceai sau sucuri de fructe pentru a rehidrata organismul. Nu este indicat consumul de alcool si excesul de cafea in aceasta perioada.

Categoriile de persoane afectate de indicele de temperatura si umezeala ridicat sunt: bolnavii astmatici, cardiacii, hipertensivii, cei cu boli endocrine (hipertiroidienii, hipotiroidienii sau cele cu afectiuni ale suprarenalei), precum si persoanele obeze.
Numai in ultimele 24 de ore au ajuns la Serviciul Primiri Urgente Sighet 5 persoane diagnosticate cu insolatii si 6 persoane cu tulburari ale tensiunii arteriale. Medicii sigheteni recomanda populatiei sa se fereasca de razele puternice ale soarelui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.