Baia Mare: Expertiza ADN amână sentinţa în cazul jafului de pe Gutâi

Baia Mare: Expertiza ADN amână sentinţa în cazul jafului de pe Gutâi

Posibilii autori ai jafului din Pasul Gutâi, Ursuţ Ioan şi Loddo Massimo, au revenit astăzi în faţa instanţei de judecată din Maramureş. Ziua de 23 august le-ar fi putut aduce acestora o sentinţă în favoarea lor dacă expertiza ADN realizată de Institutul Mina Minovoci ar fi fost finalizată la timp. Însă tărăgănarea investigaţiilor amână cauza pentru data de 12 septembrie.

Instanţa de judecată a decis astăzi menţinerea arestării celor doi inculpaţi deoarece rezultatele expertizei ADN, cerute de avocatul apărării la precedentele înfăţişări, nu au ajuns la Tribunalul Maramureş până în momentul de faţă. Sora lui Ursuţ Ioan, unul dintre posibilii autori ai jafului din Pasul Gutâi se arată convinsă că toate analizele ce vor sosi de la Institutul Mina Minovici vor fi în favoarea celor doi inculpaţi şi vor demonstra că Loddo Massimo şi Ursuţ Ioan nu au nimic în comun cu acest caz şi cu acuzaţiile care li se aduc. "Sunt foarte ferm convinsă că şi suplimentul de analize vor dovedi acelaşi lucru, că nu au niciun fel de legătură cu ceea ce s-a petrecut în 2009 pe Pasul Gutâi. Încredere în doamna judecător am, sper ca în septembrie când se va veni din nou la şedinţă să se soluţioneze definitiv şi să fie puşi în libertate. Oricum, în libertate altfel se poate judeca un proces decât tot timpul sub tensiune. Şi sper să nu existe, mă rog, alte presiuni. Pentru că în cazul în care vor fi presiuni, atunci sigur că vom apela şi noi la foruri superioare, vom apela la CEDO sau în altă parte unde într-adevăr să ne fie apărat dreptul de cetăţean român şi dreptul la apărare în stare de libertate cu o interdicţie pe care doamna judecător o va decide.", a declarat sora inculpatului Ioan Ursuţ, Otilia Pop.

Avocatul cauzei a cerut instanţei de judecată cercetarea celor doi inculpaţi în stare de libertate însă cererea acestuia a fost respinsă. Acesta a mai precizat că decizia judecătorească face ca evoluţia cauzei să rămână "într-o înfundătură de sac".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.