Canicula a produs primele cazuri de insolaţie în rândul sighetenilor

Canicula a produs primele cazuri de insolaţie în rândul sighetenilor

 Canicula da batai de cap sighetenilor. In ultimele zile toata tara a fost invadata de un val de caldura, val ce nu a ocolit si Sighetul. Medicii de la Serviciul Primire Urgente s-au confruntat cu primele cazuri de insolatii, dar au avut parte si de pacienti cu stari febrile si cu tensiune oscilanta.
  Medicii recomanda tuturor sighetenilor in aceasta perioada sa se hidrateze, sa consume multa apa, sa  evite expunerea prelungita la soare, si sa aiba o alimentatie sanatoasa compusa din legume, fructe si verdeturi. Insa cei mai vulnerabili in timpul caniculei s-au dovedit a fi copiii, batranii si bolnavii cronici, dar si persoanele nevoite sa lucreze in aer liber, sub soarele dogoritor: agricultorii, agentii de circulatie, petrolistii sau cei care lucreaza deja in medii cu temperaturi ridicate: fochisti, brutari.
Gelu Moyş, medic specialist Unitate Primire Urgente Sighet,  ne-a declarat ca cele mai frecvente cazuri de insolatie s-au inregistrat in momentul de fata la persoanele provenite din mediul rural, in special cei care fac agricultura si nu se protejeaza de contactul direct cu razele soarelui.
Meteorologii ne informeaza ca vremea va suferi in urmatoarea perioada modificari semnificative , vom scapa de cele 30 de grade de afara, insa vor avea loc modificari ale presiunii atmosferice si vor aparea vijeliile. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.