Facilităţi pentru angajatorii care încadrează în muncă pe perioada vacanţei de vară elevi şi studenţi

Facilităţi pentru angajatorii care încadrează în muncă pe perioada vacanţei de vară elevi şi studenţi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures acorda facilitati angajatorilor care incadreaza in munca pe perioada vacantei de vara elevi si studenti. Stimulentul financiar lunar reprezinta o suma egala cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta, respectiv 250 de lei.
Facilitatile prevazute de Legea nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, cu modificarile si completarile ulterioare sunt urmatoarele:
Beneficiaza de stimulentul financiar lunar angajatorii care, pe perioada vacantelor stabilita potrivit legii, incadreaza in munca elevi si studenti in baza: unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial,pe perioada vacantei si a unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.
In vederea acordarii stimulentului financiar , angajatorii incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor.
Pentru incheierea conventiei angajatorii depun la agentie o cerere insotita de urmatoarele documente: tabel nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati in munca pe perioada vacantelor; adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau student; actul de identitate al elevului sau studentului, in copie; copia contractului de munca, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, conform prevederilor legale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.