VIDEO | Candidații PNL pentru Primăriile Baia Mare și Sighetu Marmației cer renumărarea voturilor

Suspiciune de fraudă electorală în Sighetu Marmației și în Baia Mare. Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației, Daniela Oniţa Ivaşcu și candidatul PNL la Primăria Baia Mare, Mircea Cirț, solicită renumărarea voturilor. Aceștia acuză că au fost descoperite nereguli la mai multe secții de votare.

”Diferența extrem de mică de 46 de voturi dintre mine și candidatul Coaliției pentru Maramureș, Vasile Moldovan, și anumite neconcordanțe dintre procesele verbale de la secțiile de votare ne-au determinat să formulăm contestație și să cerem renumărarea voturilor” a precizat Daniela Onița Ivașcu, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sighetu Marmației.

”La alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, la multe secții de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea buletinelor de vot și consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanța conținutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată). (…)Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureș și BEM Baia Mare. Ținând cont de argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate și să se dispună renumărarea voturilor de față cu reprezentanții formațiunilor participante la aceste alegeri locale.”, a spus Mircea, Cirț, candidatul PNL la Primăria Baia Mare.

Cei doi candidați PNL pentru funcția de primar al municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației cer acum renumărarea voturilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.