Bustul lui Eminescu – la intrarea în Grădina Morii

La intrarea în zona parcului de la Grădina Morii se lucrează de zor la ridicarea unui soclu pe care va fi amplasată statuia lui Mihai Eminescu. Busul a fost sculptat în marmură de regretatul artist sighetean Mihai Borodi.

Unii sigheteni se așteptau ca bustul lui Mihai Eminescu să fie gata până în 15 ianuarie, când s-au împlinit 169 de ani de la nașterea poetului, însă din cauza unor probleme lucrarea nu a putut fi finalizată. La un stadiu final nu a ajuns nici până în ziua de azi, între timp, din păcate, survenind chiar moartea artistului care a sculptat bustul, Mihai Borodi.

”Am gasit până la urmă un compromis, vom interveni cu mici, mici finalizări. Consultând specialiști în domeniu de la Centrul Cultural din Baia Mare, am constatat că este mult mai bine să amplasăm statuia în stadiul în care este, cu mici, foarte mici modificări și undeva în spatele statuii se va preciza că aceasta este exect ca în momentul în care a intervenit decesul sculptorului, Mihai Borodi.  Am înțeles că așa se procedează în cazul în care, din păcate, intrevine decesul artistului, înainte de finalizarea lucrării”, precizează primarul Sighetului, Horia Scubli.

În maxim o lună se va finaliza lucrarea, în funcție de cât durează ridicarea soclului și montarea plăcilor.

”Vom organiza cu această ocazie un eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu, dar în special va fi un eveniment dedicat post mortem sculptorului Mihai Borodi, față de care o întreagă generație de sigheteni îi poartă respectul cuvenit”, spune Horia Scubli.

Soclul lucrat în travertin. cu tot cu statuie, va măsura 3,45 metri.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.