Bătrână înșelată de două escroace – a primit 200 de lei, dar i s-au furat 10.000

Ieri, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie din Baia Mare a rămas fără o sumă importantă de bani după ce a primit în casă două necunoscute. Primele informaţii au relevat că femeia, de 80 de ani, a fost abordată de cele două necunoscute în timp ce se afla în faţa uşii de acces în locuinţa sa, situată pe bulevardul Unirii din municipiu. Sub pretextul că doresc să-i ofere bani şi produse alimentare, victima le-a primit pe cele două în bucătărie. Una dintre ele i-a spus că doreşte să îi doneze 200 de lei şi i-a înmânat bătrânei 500 de lei cerându-i să-i restituie restul de 300 de lei. Băimăreanca s-a dus într-o cameră, a luat un plic cu bani din care a luat 300 de lei pe care i-a dat tinerei.

După ce cele două ”binevoitoare” au plecat, femeia şi-a dat seama că îi lipseşte plicul cu toţi banii pe care îi avea. Prejudiciul este de aproximativ 10.000 de lei. Poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru furt şi continuă cercetările în vederea identificării autoarelor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii le atrag atenţia cetăţenilor să nu accepte „donaţii” de acest gen, care se bazează pe naivitatea potenţialelor victime şi ascund intenţii infracţionale evidente. În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse sau vor să vă ofere diferite servicii sau lucruri gratis, evitaţi-le. În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă – avertizează polițiștii. Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului. (de exemplu, până ce una dintre persoane îi prezenta victimei oferte de produse, cealaltă avea chipurile nevoie de toaletă, şi profita pentru a fura diverse bunuri).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.