VIDEO | Bârsana modernă

În contextul pandemiei, conectarea localităţilor la internet devine din ce în ce mai necesară. În această perioadă nu toți copiii au putut face școala la distanță, mulți din cauza faptului că nu au avut conexiune la internet. Desfășurarea orelor de curs online este însă o modalitate de a le oferi copiilor educație în condițiile de distanțare fizică necesară. Primăria comunei Bârsana aduce conectivitatea mai aproape de cetățeni, permițându-le acestora să beneficieze de nenumăratele oportunități oferite de digitalizare.

Pentru că acest proiect este standardizat de către Comisia Europeană, instituție care a finantat proiectul cu fonduri nerambursabile, administrația locală a fost nevoită să respecte anumite criterii, astfel, au fost instalate puncte în locuri menite să asigure socializare, informații despre Bârsana și obiectivele turistice, cazare și locuri frecventate de comunitate.

”Astfel, datorită conectivității la rețeaua Wi-Fi, turiștii vor putea afla informații în timp real despre tot ce însemnă Bârsana, spații de cazare, atracții turistice, achiziționare produse locale, evenimente, știri. Au fost amplasate puncte în incinta Mănăstirii Bârsana și zona restaurant Casa Bârsan pentru a compensa lipsa semnalului, zona de centru, parcul din centrul comunei și Primăria Bârsana, Școală gimnazială din centru, Școala Nănești și școală Valea Muntelui, precum și curtea Parohiei, Biserica Greco Catolică, Biserica Ortodoxă, Monumentul UNESCO, Centrul Info Turistic, Biserica de pe Bradova și împrejurimi, Cămin cultural Nănești, Drumul Bâtrân și zona podului peste Iza, din Nănești, pentru a asigura siguranță producătorilor din zonă”, a precizat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Pentru utilizarea serviciilor este necesar acordul cetățenilor pe pagina de portal, care apare odată cu conectarea la rețeaua WIFI4EU, la fiecare 24 de ore. Conectarea se realizează fără parolă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.