Baia Mare: Ziua Parintilor de Ingeri

Baia Mare: Ziua Parintilor de Ingeri

Copilasii plecati prea devreme din aceasta lume au avut parte si in acest an de o zi speciala. Pentru a le pastra vie memoria, Organizatia E.M.A a marcat o noua editie a Zilei Parintilor de Ingeri.

Singurul eveniment de acest gen din tara, Ziua Parintilor de Ingeri, s-a desfasurat simultan in 16 orase din Romania precum si in Germania, Anglia sau Franta. Cea de-a patra editie a evenimentului a avut loc in aceasta dupa-masa, incepand cu ora 17:30, pe Campul Tineretului din Baia Mare. Cu lacrimi si tristete in priviri, parintii, apropiatii acestora dar si sustinatorii E.M.M.A care au luat parte la eveniment au aprins lumanari si s-au rugat in memoria copiilor care au parasit aceasta lume. In urma unei numaratori inverse facute telefonic, in toate orasele organizatoare s-a dat simultan drumul baloanelor colorate, ca ritual simbolic de despartire.

"Am venit aici in memoria ingerasului meu si nu in ultimul rand sa fiu alaturi de ceilalti parinti care, la fel ca si mine, isi exprima dorul pentru copil. Am venit aici pentru a marca si pentru a arata ca exista o zi pentru memoria lor. Astazi este ziua lor. Durerea, de fapt, e in fiecare zi. O exprimam in fiecare an si ii dam culoare prin balonase, poate chiar printr-o lacrima cazuta pe balonase", a spus unul dintre parintii prezenti la manifestare. "Ai senzatia ca ajunge gandul tau la propriul tau copil pe care efectiv fizic nu-l mai vezi. Dar prin lansarea baloanelor parca se ia o piata de pe suflet", a adaugat Rita Ardelean, un alt parinte de inger.

"Din proprie initiativa stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna, spusa cu sinceritate, poate face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe care sa accepte una dintre cele mai grele incercari ale vietii. In timp am invatat, de asemenea, ca imi face mult mai bine sa celebrez viata fetitei mele Emma, asa, scurta cat a fost ea, decat sa jelesc plecarea ei … pentru ca oricum asta nu o mai aduce inapoi. De uitat nu uiti niciodata si sufletul va fi mereu apasat de dor dar prin astfel de gesturi gasesti putina alinare. Prin E.M.M.A incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, in mod special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunaosca. Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de langa ei!", decalara intr-un comunicat de presa Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.