4,5 kg tutun fără documente de provenienţă descoperite în maşina unui sătmărean

4,5 kg tutun fără documente de provenienţă descoperite în maşina unui sătmărean

Poliţiştii de frontieră cercetează un sătmărean în maşina căruia au descoperit 280 pachete de ţigări ucrainene și  4,5 kg tutun fără documente de provenienţă. Marfa şi maşina au fost confiscate, iar sătmăreanul este cercetat pentru contrabandă.
Sâmbătă, 28 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Satu Mare, împreună cu inspectori vamali din cadrul DJAOV Satu Mare, au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun.
În jurul orei 13.00, la intrarea în municipiul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un microbuz Volkswagen Transporter, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Mihai Gheorghe C., în vârstă de 34 de ani, iar împreună cu el în mașină se aflau soţia acestuia și cei doi copii minori ai lor.
În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, în bagajele personale au fost descoperite 280 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, din care 270 pachete marca Viceroy și 10 pachete marca LD. Totodată, în mașină au descoperit și 10 pungi de plastic în care se afla o cantitate totală de 4,5 kg tutun, fără marcaje fiscale, dar și 33 kilograme de cafea.
Inspectorii vamali au confiscat întreaga cantitate de cafea.
Totodată, ţigările și tutunul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, microbuzul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.
Lui Mihai Gheorghe C. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracţiunilor de contrabandă și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.