Baia Mare: Vizita ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, contestată de USL Maramureş

Baia Mare: Vizita ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, contestată de USL Maramureş

Vizita ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, în municipiul Baia Mare, a fost contestată de USL Maramureş. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii partidelor PSD şi PNL dar şi senatorul Lia Olguţa Vasilescu, prezentă la rândul său în Baia Mare, au catalograt vizita Elenei Udrea drept o "mascaradă politică" venită din partea unui reprezentant al cabinetului Boc care conduce un "minister cu panglici, funde şi pompoane".

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a fost prezentă astăzi în municipiul Baia Mare pentru a semna proiectul "Baia Mare – poli de dezvoltare urbană", iniţiat în 2007 de fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel. Ministrul Elena Udrea a mai vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare şi cartierul Vasile Alecsandri. Vizita Elenei Udrea în Maramureş a avut şi tentă electorală, aceasta vizitând mai multe localităţi din Colegiul 2 Baia Mare Est unde duminică vor avea loc alegeri pentru funcţia de deputat. "Este dreptul domniei sale să participe aici dar, de obicei, aceste contracte se semnau cam la Bucureşti, fără poze, fără televiziuni, fără declaraţii. Este un motiv ca să se spună că acest Guvern portocaliu sprijină comunităţile locale şi sprijină aceste proiecte. Asta nu înseamnă că sumele care vor fi alocate municipiului Baia Mare aprobate, de altfel, din 2007, să se regăsească în planul real în acest moment" ", este de părere preşedintele Partidului Naţional Liberal Maramureş, Radu Ştef.

"E un gest nobil al lor ca şi cum ar da din buzunarul lor. Sper ca primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să aibă înţelepciunea ca astăzi, întâlnirea cu ministrul Dezvoltării să fie doar un cadru instituţional al obligaţiilor pe care le are ca primar, de întâlnire cu demnitarii statului şi atât şi să nu pornească la manifestările electorale ale candidatei Mariana Pop. Ar fi de neînţeles un astfel de gest atâta timp cât ieri nouă ne-a comunicat că nu susţine în niciun caz PDL-ul şi pe Mariana Pop, dimpotrivă va face declaraţii clare cu privire la orice susţinere din partea lui pentru contracandidatul nostru", a declarat preşedintele Partidului Social Democrat Maramureş, Mircea Ursache.

În municipiul Baia Mare s-a mai aflat astăzi şi senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, preşedinte al Comisiei de Cultură din Senatul României. Vizita Elenei Udrea în municipiul Baia Mare a fost contestată şi de senatorul Olguţa Vasilecu, care a precizat că a venit în Baia Mare pe banii personali în timp de Elena Udrea "a venit aici pe foarte mulţi bani publici care sunt şi ai mei, şi ai dumneavoastră, şi ai tuturor".

La semnarea proiectul nu au participat niciun consilier local din PSD şi PNL.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.