Baia Mare: Strada Minerilor, reabilitată într-un timp record

Baia Mare: Strada Minerilor, reabilitată într-un timp record

Strada Minerilor din municipiul Baia Mare este prima arteră de circulaţie reabilitată într-un timp record, de doar patru luni. Iniţial, lucrarea a fost licitată în 2006 dar lucrările efective au început abia în luna aprilie a acestui an, asta deoarece în perioada 2006-2010, s-au executat lucrări de înlocuire a reţelelor de gaz şi branşamentelor aferente şi s-au înlocuit o parte din reţelele de apă şi canalizare.

Lucrările de reabilitare a acestei străzi au început în luna aprilie. Acestea au constat în refacerea şi înlocuirea reţelei de apă de la intersecţia cu strada Victoriei până la Podul Industriei, în refacerea părţii carosabile, reabilitarea trotuarelor dar şi a parcărilor. "De asemenea, tot pe această stradă dar nu în această lucrare au intrat refacerea zonelor verzi, extinderea reţelei de iluminat public deoarece am realizat parcări noi, montarea de coşuri de gunoi. Lucrările au durat mai puţin decât era prevăzut în contract, din luna aprilie, după cum spuneam şi până în luna august. Contractul prevedea o durată maximă de opt luni de execuţie, din acest punct de vedere Societatea Drusal Construct s-a încadrat în termen şi chiar mai mult, poate şi datorită presiunilor puse de către Primăria Baia Mare pe ei, au devansat în bună măsură, finalizarea lucrărilor", a decalart citymanagerul municipiului Baia Mare, Vasile Barbul.

Numărul de locuri de parcare prevăzute în proiectul de reabilitare al străzii este de 68 iar la această cifră se adaugă şi numărul de 35 de locuri ale parcării vechi de pe strada Minerilor. Valoarea investiţiei este de aproximativ 29 de miliarde de lei vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.