Baia Mare: Primarii maramureşeni şi-au spus ofurile secretarului de stat din Ministerul Transporturilor

Baia Mare: Primarii maramureşeni şi-au spus ofurile secretarului de stat din Ministerul Transporturilor

După ce a monitorizat modul în care se derulează lucrările de reabilitare a drumului naţional 1C Baia Mare-Dej, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazăre, s-a întâlnit cu o parte din primarii marmureşeni, pentru a le asculta probleme şi pentru a căuta o cale de mijloc pentru rezolvarea lor. Şefii unităţilor administrativ teritoriale speră ca problemele expuse în cadrul întâlnirii să nu rămână doar la stadiul de discuţii cu atât mai mult cu cât soluţionarea lor este stringentă pentru comunitatea pe care o conduc.

Îngroziţi de numărul mare de accidente care au loc în localităţile lor, primarii maramureşeni s-au plâns secretarului de stat de lipsa securităţii în trafic şi de structura rutieră care nu ajută deloc la fluidizarea traficului în localităţi. "Sunt câteva puncte foarte periculoase şi aş aminti doar câteva din ele. Este vorba de intrarea de sub Dura către ATP Exodus. Este vorba de ieşirea din oraşul Tăuţi spre Merişor şi la pompa de benzină de la Buşag unde s-au întâmplat nenumărate accidente cu victime şi observ că în cursul reabilitării acestui drum nu se ia nicio măsură de protecţie în zonele acestea", a arătat primarul oraşului Seini, Zamfir Adoreanu.

Şi primarul din Rona de Sus s-a prezentat la întâlnirea cu secretarul de stat, căruia i-a solicitat să facă demersuri pentru implementarea lucrărilor de canalizare în comuna sa, astfel încât acestea să se desfăşoare concomitent cu cele de reabilitare a drumului care traversează localitatea. Aceleaşi solicitări au mai avut şi primarii din Recea, Vadu Izei şi Leordina. "Oamenii, cetăţenii din comună nu ştiu că nu primăria trebuie să repare drumuri naţionale, câte gropi sunt pe Hera, că am vreo 18 kilometri de drum naţional a comunei unde aparţine pe teritoriul administrativ al Ronei. Atâtea gropi câte au fost poate că nu au fost niciunde pentru că e şi o zonă de sare pe acolo şi sunt mai multe. Şi aş mai avea încă o problemă. Vă rog frumos să faceţi demersuri că avem şi noi două lucrări. Una de apă şi canalizare ca să demarăm şi lucrările astea concomitent cu lucrările de reabilitare. După ce o să fie reabilitat drumul nu o să ne permită ca să facem canalizare sau să introducem apă", a cerut primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc. "Comuna noastră este traversată de DN 18 iar noi avem în derulare un proiect de alimentare cu apă potabilă şi canalizare pe Ordonanţa 7. În 2010 am primit 2 miliarde de lei vechi, anul acesta nu am primit deloc. Eu sunt administratorul localităţii. Dumneavoastră v-aţi lăudat odată că sunteţi preşedintele tuturor maramureşenilor. Şi eu sunt un maramureşean şi reprezint comunitatea noastră şi mă bucură că avem susţinere din partea dumneavoastră", a precizat Gheorghe Moldovan, primarul comunei Vadu Izei după ce Mircea Man i-a promis bani până în luna martie a anului viitor pentru realizarea acestor lucrări, chiar dacă Moldovan face parte din PSD.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Alexandru Nazăre şi-a mai exprimat nemulţumirile faţă de lucrările de reabilitare a drumului Baia Mare-Livada, care se derulează extrem de încet.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.