Baia Mare: Lucrările de reabilitare a DN 1C Baia Mare-Dej, monitorizate de un oficial din Ministerul Transporturilor

Baia Mare: Lucrările de reabilitare a DN 1C Baia Mare-Dej, monitorizate de un oficial din Ministerul Transporturilor

Lucrările de reabilitare a drumului naţional 1C Baia Mare-Dej au fost inspectate astăzi de un oficial de la centru. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazăre, s-a aflat astăzi în judeţul Maramureş, pentru a verifica în primul rând stadiul lucrărilor efectuate pe DN 1C dar şi pentru a face un bilanţ al investiţiilor aflate în derulare în judeţul Maramureş.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor s-a aflat astăzi în judeţul Maramureş, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare la drumul ce leagă municipiul Baia Mare de oraşul Dej. La orele prânzului, oficialul Ministerului Transporturilor s-a aflat într-o vizită de lucru, în Şomcuta Mare, unde a monitorizat modul în care se derulează lucrările de reabilitare a drumului naţional. Potrivit lui Nazăre, planul este în grafic şi ar putea fi finalizat înainte de termenul final din 2013. "În luna iulie şi august, lucrarea era undeva la 30% şi acume e undeva la 60% demonstrează faptul că există un ritm susţinut. De asemenea, faptul că se lucrează iarna cu utilaje în condiţiile în care ministerul chiar a dispus tuturor companiilor care pot lucra iarna să o facă. Aici văd că se întâmplă lucrul acesta. Din punctul ăsta de vedere e satisfăcător.", a declarat Alexandru Nazăre, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Reabilitarea drumului naţional Baia Mare-Dej ar putea fi finalizată la sfârşitul anului 2012, an în care vor fi rezolvate şi problemele pe care constructorul le-a întâmpinat la poduri şi podeţe, în special în zona Mesteacănului. "Punctele slabe se referă în special la faptul că nu s-au atacat zonele de poduri şi podeţe şi nu s-au atacat zonele dificile. Mă refer la partea Mesteacăn dar trebuie să privim echilibrat, trebuie să analizăm echilibrat", a adăugat Nazăre.

Valorea proiectului de reabilitare a DN 1C Baia Mare-Dej se ridică la 238 milioane de lei, bani obţinuţi de Consiliul Judeţean Maramureş prin finanţare europeană.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.