CSA a amendat cu 10.000 de lei compania Astra Asigurări pentru poliţa de sănătate Medica Bonus

CSA a amendat cu 10.000 de lei compania Astra Asigurări pentru poliţa de sănătate Medica Bonus

 Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a sancţionat compania Astra Asigurări cu 10.000 de lei şi a interzis temporar vânzarea poliţei Medica Bonus emisă de respectivul asigurător, a anunţat, miercuri, arbitrul pieţei de asigurări din România.

CSA a decis ca pe lângă amenda de 10.000 de lei aplicată companiei Astra Asigurări, a fost interzisă temporar activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei de asigurare suplimentară de sănătate Astra Medica Bonus până la data îndeplinirii măsurilor prevăzute în decizia Consiliului Comisiei.
Măsura a fost luată în urma controlului iniţiat la sfârşitul săptămânii trecute, la compania Astra Asigurări, care a vizat verificarea produsului de asigurare de sănătate Medica Bonus, au fost constatate o serie de deficienţe.
Astfel, informaţiile cuprinse în poliţă nu sunt redactate într-o formă clară, accesibilă şi exactă, încât asiguraţii, potenţialii asiguraţi, contractanţii sau potenţialii contractanţi ai asigurării să fie informaţi în mod corect, asupra tuturor condiţiilor contractului de asigurare.
Totodată, nu sunt definiţi şi explicaţi toţi termenii şi expresiile tehnice/medicale/juridice din cuprinsul contractului, iar verificarea prin sondaj a poliţelor Astra Medica Bonus emise, până în prezent, a arătat că asigurătorul nu a pus la dispoziţia asiguraţilor, potenţialilor asiguraţi, contractanţilor sau potenţialilor contractanţi ai asigurării, informaţiile pe care asigurătorii trebuie să le furnizeze, într-o modalitate care să confirme că aceştia au luat cunoştinţă despre conţinutul acestor documente.
În plus, CSA a solicitat companiei Astra Asigurări remedierea tuturor acestor aspecte, iar activitatea de oferire, negociere ori încheiere a poliţei în cauză va putea fi reluată după ce va fi verificată îndeplinirea măsurilor dispuse şi va emite o decizie motivată în acest sens.AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.