Baia Mare: PNL Maramureş vrea din 2012 Consiliul Judeţean şi Primăria Baia Mare

Baia Mare: PNL Maramureş vrea din 2012 Consiliul Judeţean şi Primăria Baia Mare

Partidul Naţional Liberal Maramureş şi-a stabilit priorităţile pentru alegerile din 2012. Este vorba despre câştigarea Consiliului Judeţean Maramureş de către un candidat liberal şi totodată despre menţinerea lui Cătălin Cherecheş în funcţia de primar al municipiului Baia Mare.

Membrii Biroului Politic Central al PNL împreună cu preşedinţii de organizaţii judeţene s-au întâlnit ieri în capitală pentru a discuta despre situaţia politică şi economică de la ora actuală şi nu în ultimul rând pentru a evalua poziţiile pe care PNL urmăreşte să le ocupe la nivelul fiecărui judeţ după alegerile din 2012. La nivel local, negocierile dintre PNL şi PSD au început deja în acest sens însă un lucru este sigur: Cătălin Cherecheş va fi şi în 2012 candidatul USL-ului pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare. "Acum pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ cred că nu mai este cazul să vă spun cine va fi candidatul nostru în 2012. Nu va fi Cristian Anghel ca va fi domnul Cherecheş. Să fim sănătoşi, asta-i toată problema, şi în rest, e o chestie rezolvată. Domnul Cristian Anghel ştiţi situaţia domniei sale mai bine decât noi", a spus preşedintele Partidului Naţional Liberal Maramureş, Radu Ştef.

Cătălin Cherecheş a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele unei sondaj de opinie comandat de Partidul Naţional Liberal cu scopul de a releva ponderea pe care o au formaţiunile politice locale care formează Alianţa USL "Pentru Consiliul Judeţean Maramureş, din sondaj reiese că Partidul Naţional Liberal are o pondere de 29%, Partidul Social Democrat, o pondere de 26%, Partidul Democrat Liberal, o pondere de 18%, Partidul România Mare o pondere de 5%, UDMR 8%, celelalte partide sunt sub 5%, PC-ul are 2%", a arătat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Partidul Democrat Liberal Maramureş se pare că, după alegerile din 2012, nu va mai fi în cărţi, potrivit sondajului prezentat de Cătălin Cherecheş. "Vreau să vă anunţ că am decis şi în faţa forului statutar la partidului, şi în faţa preşedintelui Crin Antonescu ca la nivelul organizaţiei PNL Maramureş să mai facem evaluări cu privire la potenţialii candidaţi pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean şi într-o scurtă perioadă de maxim tei săptămâni să putem prezenta două sau trei variante viabile pentru această candidatură", a mai spus Cătălin Cherecheş.

La nivelul Primăriei municipiului Baia Mare, candidatura de anul viitor a lui Cătălin Cherecheş din partea Uniunii Social Liberale ar aduce un scor de 76% în timp ce posibilul candidat al PDL-ului, Mihai Pătraşcu, ar obţine doar 13%. Dacă actualul edil ar candida în 2012 din partea PNL, procentul obţinut de acesta ar fi de 70% iar candidatul PSD-ului, Dumitru Matei, ar obţine doar 12%.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.