Ansamblul folcloric "Mara"a participat la Festivalul Dansului Femeiesc „Ecouri meseşene”, din Salaj

Ansamblul folcloric "Mara"a participat la Festivalul Dansului Femeiesc „Ecouri meseşene”, din Salaj

Ansamblul folcloric “Mara” al Casei de Cultura din Sighetu Marmatiei a luat parte in ultima perioada la nenumarate evenimente culturale, organizate in mai multe centre din tara. In perioada 5-7 august,  ansamblul sighetean a fost prezent la Botosani, la Festivalul ”Cantecului, jocului, portului popular  si mestesugurilor”  din Tara de Sus. Duminica, 7 august, membrii ansamblului “Mara” au fost invitati in judetul Salaj, in amfiteatrul castrului roman de la Moigrad-Porolissum, la Festivalul Dansului Femeiesc „Ecouri mesesene”.
 In perioada 5-7 august, 2011, la Botosani s-a desfasurat un important festival, la care ansamblul folcloric „Mara” nu putea sa nu ia parte. Este vorba despre “ Festivalul Cantecului, jocului, portului popular  si mestesugurilor din Tara de Sus ”, aflat la ceea de-a VI-a editie. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Botosani.  Potrivit declaratiilor lui Vasile Muste, directorul Casei de Cultura Sighetu Marmatiei, evenimentul  a fost cu atat mai important cu cat au participat peste 20 de formatii din intreaga tara, ansamblul “Mara” fiind singurul invitat din judetul Maramures.
  Cel de-al doilea festival de avengura la care ansamblul “Mara”  a participat in ultima saptamana a fost  Festivalul Dansului Femeiesc „Ecouri mesesene”, care a avut loc duminica, 7 august, in amfiteatrul castrului roman de la Moigrad-Porolissum.  Festivalul salajean, aflat la cea de-a 36 -a editie a adunat circa 20 de ansambluri, din mai multe judete ale tarii, precum si din Republica Moldova.
Vasile Muste, directorul Casei de Cultura Sighet ne-a declarat ca la ambele festivaluri, ansamblul “Mara” a fost insotit de cativa tineri talentati din localitatea Coroieni, din Tara  Lapusului, viitori membri ai ansamblului de renume, din Sighetu Marmatiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.