Baia Mare: Compania minieră Remin este aproape de faliment

Baia Mare: Compania minieră Remin este aproape de faliment

Cunoscuta companie minieră Remin este aproape de faliment. Datoriile societăţii către Agenţia Naţională de Adminsitrare Fiscală se ridică la nu mai puţin 4.400 de miliarde lei vechi. În acest sens, A.N.A.F.-ul intenţionează să demareze demersurile pentru procedura de lichidare a companiei. Situaţia a fost prezentată astăzi şi ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

Directorul Companiei Remin a declarat astăzi, în cadrul unei întâlniri la care a luat parte şi ministrul delegat pentru dialog social, că pirita auriferă cu conţinut ridicat de arsen, pe care societatea băimăreană o are o stoc, prezintă interes în vederea achiziţionării ei, asta după ce preţul metalelor perţioase a crescut în cadrul burselor. "În ultimii ani există o serie de intenţii de achiziţionare a ei. Este prima dată când se întâmplă acest lucru datorită creşterii spectaculoase a cotaţiilor metalelor preţioase la bursele mondiale. Şi este cea mai buna ocazie de a vinde această marfă, de a plăti cât se poate creanţele, datoriile pe care le avem la aceşti creditori, în special cele care au fost acumulate în perioada de insolvenţă", a declarat Ovidiu Gâlcă, director Remin.

Procedura de insolvenţă a companiei se derulează la Tribunalul Timiş. Planul de reorganizare al societăţii, pe care conducerea Reminului a fost obligată să îl depună la Tribunal, va fi dicutat în cadrul unei şedinţe, pe data de 12 septembrie. Sindicaliştii Cartel Alfa l-au avertizat azi atât pe ministrul delegat cât şi pe prefecetul judeţului despre riscurile majore de mediu dar şi alte probleme care ar putea să apară dacă societatea ar falimenta. "Falimentarea companiei Remin va atrage probleme sociale, probleme economice pentru judeţul nostru, dar mai ales riscuri majore de mediu. Am făcut petiţii către Ministerul Economiei, către A.N.A.F. şi am sesizat corpul de control al primului ministru. În adresa A.N.A.F. este boldat şi subliniat falimentul companiei Remin", a precizat Ştefan Petricean din cadrul Sindicatului Cartel Alfa Maramureş.

Situaţia Companiei Remin urmează să fie dezbătută şi la nivel central, a asigurat ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.