Baia Mare: Calculatoare second-hand, vândute prin Programul "EURO 200"

Baia Mare: Calculatoare second-hand, vândute prin Programul "EURO 200"

Un agent economic din municipiul Baia Mare a fost aspru sancţionat după ce s-a constatat faptul că nu respectă prevederile programului „Euro 200”, privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare de către elevii şi studenţii care provin din familii sărace. Mai precis, acesta le vindea beneficiarilor Euro 200 calculatoare second-hand, aduse din străinătate.

Un cetăţean a depus zilele trecute o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor în care făcea referire că un operator economic din domeniul IT comercializează calculatoare second-hand, aduse din străinătate, şi pe care le vinde beneficiarilor „Euro 200”, încălcând astfel prevederile programului implementat de Ministerul Educaţiei. "Alt operator economic a fost sancţionat pentru faptul că derula programul de calculatoare "Euro 200", care oferă posibilitate de achiziţionare pentru cei care au venituri modeste – operatorul nu comercializa calculatoare noi, cum prevedea programul, ci calculatoare second-hand, pe care le aducea din afară. Acest operator economic a fost sancţionat cu amendă în valoare de 6.000 lei.", a declarat comisarul-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş, Olivia Ardelean.

La nivelul judeţului Maramureş, 297 de tineri care provin de medii sărace sunt beneficiari ai programului „Euro 200”. Inspectoratul Şcolar al judeţului Maramureş a distribuit deja bonurile valorice iar firmele care comercializează calculatoare pentru acest program sunt obligate să prezinte facturile la Inspectorat.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.