Baia Mare: 200 de medici de familie au semnat actele aditionale

Baia Mare: 200 de medici de familie au semnat actele aditionale

Incepand de astazi, medicii de familie din Maramures elibereaza din nou retete gratuite/compensate si trimiteri. De vineri, cand medicii de familie au luat decizia sa incheie protestul si pana in aceasta dimineata, la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures s-au prezentat deja 200 de medici de familie care au semnat actele aditionale cu CAS.

Cu toate acestea, Gheorghe Lascu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Maramures sustine ca medicii de familie nu au incheiat conflictul cu Casa Nationala de Asigurari ci doar l-au suspendat. "S-au rezolvat o serie de cerinte, mai ales in legatura cu pacientul dar nu am obtinut cresterea finantarii pentru cabinetul medicului de familie", evidentiaza dr. Gheorghe Lascu.

Cei 38 de medici care mai trebuiau sa se prezinte la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures pentru a semna actele aditionale isi vor delega astazi asistentii medicali sau cel tarziu in cursul zilei de maine pentru a semna respectivele acte care le dau posibilitatea sa elibereze retete compensate si gratuite sau trimiteri la ambulatoriile de specialitate. "Suntem optimisti si credem ca pana maine toti furnizorii de servicii medicale pe segmentul de medicina primara vor semna aceste acte aditionale", a declarat pentru maramedia.ro, Claudia Ganea, purtatorul de cuvant C.A.S. Maramures.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.