Vălenarii s-au strâns cu mic cu mare la Festivalul "Învârtita Vălenarilor"

Vălenarii s-au strâns cu mic cu mare la Festivalul "Învârtita Vălenarilor"

Sarbatoarea Rusaliilor a fost aleasa de locuitorii satului Valeni, comuna Calinesti, pentru organizarea Festivalului “Invartita valenarilor”, eveniment care, prin grija Asociatiei “Tiberiu Utan” cu sprijinul bisericii din Valeni si a Administratiei locale a comunei Calinesti, a ajuns la cea de-a opta editie.
Duminica 12 iunie, in satul Valeni, s-a desfasurat cea de-a VIII-a editie a sarbatorii populare cunoscuta sub numele de ”Invartita valenarilor”, organizata – ca de obicei, pana la cel mai mic detaliu – de Asociatia Culturala Tiberiu Utan, cu sprijinul Bisericii, al Scolii, al Administratiei Publice Locale si bineinteles al valenarilor care se implica an de an, cu mic cu mare, pentru reusita acestui eveniment. Ca orice sarbatoare la Valeni si Rusaliile au inceput la biserica, cu sfanta liturghie si scoaterea icoanelor din lacasul sfant.
“Invartita” propriu-zisa a fost deschisa de feciorii si fetele din sat care si-au dat intalnire in soprul din centrul Valeniului.
Spectacolul folcloric a fost sustinut de copiii comunei, de interpreti locali, dar si de ansamblurile de copii veniti din Barsana, Sarbi si Stramtura, special pentru acest eveniment.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.