Perspectivele de angajare pentru următoarele luni sunt cele mai optimiste din ultimii ani

Perspectivele de angajare pentru următoarele luni sunt cele mai optimiste din ultimii ani

Perspectivele de angajare în România pentru trimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, potrivit unui studiu realizat de compania de resurse umane Manpower."Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nicio schimbare. Previziunea Netă de Angajare, de 20%, este cea mai optimistă din trimestrul 4 2008 până în prezent şi una din cele mai puternice din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)", se arată într-un comunicat al companiei.
Directorul de ţară al Manpower România, Valentin Petrof, a declarat că perspectivele optimiste au fost determinate de aşteptările angajatorilor din industria prelucrătoare şi construcţii.
"Se observă semne de îmbunătăţire a activităţii de angajare la nivel regional şi la nivel de sectoare, indicând că angajatorii sunt din ce în ce mai încrezători în revenirea pieţei forţei de muncă. Dat fiind acest context, ne aşteptăm să vedem din ce în ce mai multe mişcări pe piaţă, întrucât foarte mulţi indivizi au aşteptat semne de revenire înainte de a reîncepe căutarea unui loc de muncă ori a unor noi oportunităţi", a afirmat el.
Previziunea Netă de Angajare este calculată ca diferenţă între procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.