VIDEO | Bacalaureat 2020 începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Bacalaureat 2020 începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ca și la Evaluarea Natională, absolvenții de liceu vor trece prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Examenul de Limba română de la BAC 2020 începe la ora 9:00, însă candidații trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Bacalaureat 2020 a început, joi, 11 iunie, cu etapa echivalării și recunoașterii competențelor lingvistice și digitale pentru absolvenții de clasa a XII-a. Potrivit calendarului oficial stabilit de ministerul Educației și Cercetării, această etapa a durat până pe data de 17 iunie.

Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.

Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio.

O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Anul acesta vor fi organizate trei sesiuni de Bacalaureat. S-a renunțat la sesiunea specială pentru olimpici, dar s-a adăugat una specială, pentru elevii afectați de coronavirus sau cu temperatură la primele examene.

Astfel, Ministerul organizează o Etapă specială a BAC-ului în perioada 29 iunie – 2 iulie, care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare sau au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.