AVION DETURNAT ÎN CIPRU: Autorul deturnării este un cetățean egiptean pe nume Ibrahim Samaha

AVION DETURNAT ÎN CIPRU: Autorul deturnării este un cetățean egiptean pe nume Ibrahim Samaha

 Autorul deturnării în Cipru a avionului companiei EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Cairo-Alexandria este cetățean egiptean și se numește Ibrahim Samaha, a anunțat marți agenția egipteană de presă MENA.

Agenția egipteană a mai relatat că bărbatul ocupa locul K38, fără a oferi alte detalii, menționează Reuters. 
Și televiziunea de stat din Egipt, citată de publicația britanică The Telegraph, l-a identificat pe individ drept Ibrahim Samaha. Sursa citată a transmis că individul ar fi cerut ‘azil politic’ și un translator, în caz contrar amenințând că își va detona centura cu explozibili pe care o are asupra sa. 
Pe de altă parte, compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului. 
Totodată, Ministerul Aviației Civile din Egipt a precizat într-un comunicat de presă că pilotul zborului 181, căpitanul Amr al-Jamal, a informat autoritățile din controlul traficului aerian că avionul a fost amenințat de un pasager care susținea că avea asupra lui o centură cu explozibili și care a cerut ca avionul să își schimbe traseul și să se îndrepte spre Cipru. 
Erau 81 de pasageri la bordul avionului de tip Airbus 320, a anunțat ministerul egiptean, contrazicând informații transmise anterior de oficiali egipteni care relataseră că la bordul aparatului se aflau 55 de pasageri și membri ai echipajului. 
 Avion deturnat în Cipru: EgyptAir anunță că a obținut eliberarea tuturor pasagerilor, cu excepția a 5 străini și a membrilor echipajului 
Compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat în Cipru, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului, transmit Reuters și AFP. 
"Negocierile cu cel care a deturnat avionul s-au încheiat cu eliberarea tuturor pasagerilor cu excepția echipajului și a cinci cetățeni străini", a anunțat EgyptAir într-un comunicat de presă. 
Anterior, Reuters — care cita surse de pe aeroportul din Alexandria — transmisese că la bordul avionului deturnat se aflau opt britanici și 10 americani. 
Postul Sigma Live, citat de Haaretz, a relatat mai devreme că zborul MS181 cu 81 de persoane la bord a fost deturnat și că turnul de control al aeroportului din Larnaca a primit un mesaj în acest sens la ora 8:30, iar avionul a reușit să aterizeze pe aeroportul cipriot la ora 08:50. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.