VIDEO | AVARIE MAJORĂ LA REȚEAUA ELECTRICĂ: Postul de radio SIGHET FM, afectat de pana de curent

O pană de proporţii, fără precedent în ultimii 30 de ani, a afectat vineri după-amiază nord-vestul României. Mai multe oraşe mari din cel puţin 7 judeţe au rămas fără curent electric în urma unei avarii majore la reţeaua naţională de transport.

Din această cauză, în cel puţin 7 judeţe din nord-vestul ţării a fost semnalata întreruperea alimentarii cu energie electrică. Vorbim de judeţele Maramureș, Sibiu, Cluj, Bistriţa, Mureş, Albă şi Satu Mare.

Au apărut probleme în fabrici şi spitale, dar şi în casele oamenilor sau pe străzi, unde n-au mai funcţionat semafoarele. Printre instituțiile afectate se numără și postul de radio SIGHET FM.

”Din păcate această avarie a afectat major postul de radio SIGHET FM, emisia postului fiind momentan oprită din motive tehnice. Așteptăm reacția celor vinovați de această situație si măsurile care urmează a fi luate. Până atunci, facem tot posibilul pentru ca muzica buna să revină pe 89,3 FM cât de repede, iar pe clienții noștri din partea publicitară îi asigurăm de recompensa noastră”  a transmis Kantor Atilla, directorul postului de radio SIGHET FM.

Specialiştii au demarat imediat procedurile de verificare şi astfel au constatat că avaria a fost generată în sistemul european de transport de energie, fără a fi identificat până acum locul exact şi nici natura incidentului. Ar fi vorba de iregularităţi apărute în fluxurile de energie la nivel european. Altfel spus au apărut variaţii foarte mari ale parametrilor din reţea.

Transelectrica a anunţat că împrejurările şi cauzele care au produs incidentul urmează să fie analizate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.