VIDEO | Autoutilitară și mini-excavator căutate în Italia și Norvegia, găsite de polițiști de frontieră ai ITPF Sighet

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit un mini-excavator și o autoutilitară  căutate de autoritățile din Italia, respectiv Norvegia. Valoarea acestora se ridică la suma totală de 106.000 de lei.

În 27 noiembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de graniță un bărbat în vârstă de 32 de ani din județul Iași. Acesta conducea un autoturism și o remorcăpe care transporta un mini-excavator. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat faptul că utilajul industrial transportat era semnalat ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Italia la începutul acestei luni. Mini-excavatorul, în valoare de aproximativ 58.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

În 26 noiembri, un echipaj din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a identificat pe o stradă din Bocicoel o autoutilitară având numărul de înmatriculare specific Norvegiei. Autovehiculul îi aparținea unui maramureșean de 29 de ani. La verificări, polițiștii de frontieră au constatat că autoutilitarafigurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Norvegia. Drept urmare, mijlocul de transport, în valoare de 48.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru tăinuire.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.