Au început înscrierile la Bac

Au început înscrierile la Bac

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a se pot înscrie incepand de astazi si până vineri, la examenul de bacalaureat sesiunea de vară, care va începe în 6 iunie cu probele orale. Elevii sigheteni sunt in toiul pregatirilor si spun ca asteapta cu mari emotii examenul de maturitate.
 
                Înscrierea la bacalaureat are loc în perioada 23-27 mai. Cursurile pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a vor fi încheiate în 27 mai. Examenul de bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie de evaluarea compeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.
  Si directorul Colegiului National Dragos Voda declara ca in fiecare an examenul de bacalaureat ii da mari emotii deoarece intreg procesul de examinare trebuie sa se realizeze cu foarte mare responsabilitate. In acest an la Colegiul National Dragos Voda sunt 208 absolventi. Exista si un caz special, cel al Georgianei Mihnea care a fost admisa la Lotul National de Atletism. Aceasta va sustine bacalaureatul zilele urmatoare la Ramnicu Valcea

            Elevii care nu se vor putea înscrie în prima sesiune de examinare, mai au o şansă la cea din toamnă. Înscrierile vor avea loc în peroada 11-15 iulie, iar rezultatele finale ale sesiunii vor fi afişate în data de 7 septembrie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.