Asociaţia pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan”a participat la Festivalul Regional al Organizaţiilor din Transilvania – FestONG 2011

Asociaţia pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan”a participat la Festivalul Regional al Organizaţiilor din Transilvania – FestONG 2011

Între 2 şi 3 iunie 2011, la Cluj-Napoca, a avut loc prima acţiune oficială a sucursalei din Cluj-Napoca a Asociaţiei pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan”: participarea la Festivalul Regional al Organizaţiilor din Transilvania – FestONG 2011. Această acţiune a însemnat şi lansarea oficială a sucursalei de la Cluj.
Pe parcursul celor două zile de participare la FestONG, un grup de 10 voluntari ai asociaţiei a pregătit o serie de acţiuni, menite să promoveze proiectele şi evenimentele derulate de asociaţie, încă de la înfiinţarea sa, în 2004, precum şi tradiţiile şi obiceiurile etnicilor ucraineni din Maramureş.
Printre aceste acţiuni s-au numărat şi organizarea unui mini-curs de caligrafie chirilică pentru vizitatorii standului, în urma căruia aceştia învăţau să-şi scrie numele în ucraineană; organizarea unei şedinţe foto pentru doritori, în haine tradiţionale ucrainene, din zona Valea Ruscovei; toţi participanţii/vizitatorii standului au fost înscrişi automat la un concurs, a cărui câştigător, desemnat prin tragere la sorţi, la finalul evenimentului, a primit o cofă tradiţională din zona Valea Ruscovei.
„Această acţiune a fost prima din multe altele pe care le pregătim în viitor. Ne-am dorit de mult timp o sucursală şi la Cluj, deoarece mulţi tineri ucraineni vin să studieze aici şi vroiam să le păstrăm viu interesul pentru cultura şi tradiţiilor lor. Nu ne adresăm însă doar tinerilor ucraineni, ci şi tuturor celor care doresc să cunoască mai multe despre cultura ucraineană, despre obiceiuri deosebite ale ucrainenilor, fie ei români sau de altă etnie” – Maria Laver, voluntară – coordonator sucursală.
„Sunt voluntar al Asociaţiei „Ivan Krevan” încă de la înfiinţarea sa, în 2004. De atunci, am fost implicat aproape în toate proiectele asociaţiei. Mă bucur nespus de mult că pot să continui ceea ce am început la Repedea, comuna mea natală, şi aici, la Cluj, unde sunt acum student. Ne-am adunat aici, la această primă acţiune, studenţi şi liceeni ucraineni, şi am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine între noi, să facem planuri de viitor pentru sucursală. Ne-am simţit foarte bine şi abia aşteptăm să punem în practică ideile discutate” – Vasea Dziţac, voluntar
Menţionăm că, pe lângă sucursala din Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Dezvoltare Locală „Ivan Krevan” cu sediul central în Repedea, Maramureş mai are o sucursală şi la Baia Mare, sub coordonarea unui alt voluntar foarte vechi al asociaţiei, Adrian Vlad, student la Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.