VIDEO | Asistenții personali se confruntă din nou cu restanțe la încasarea salariilor

Asistenții personali se confruntă din nou cu restanțe la încasarea salariilor. Criza economică creată de pandemia cu coronavirus a adus încasări mai slabe primăriilor, iar în unele cazuri, asta a dus la neplata asistenților personali.

Încasări mai slabe din taxe și impozite, bani mai puțini pentru salarii. Asta e concluzia liderului Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu.

”Am semnale din teritoriu că în câteva unități administrativ teritoriale se întârzie plata asistenților personali, lucru la care, sinceri să fim, ne așteptam, oarecum, având în vedere că aceste unități trăiesc și din impozite. Prin această încetinire a activităților economice au avut de suferit și încasările la bugetele locale. Legea spune că primăriile trebuie să asigure prima dată salariile la asistenții personali. Eu sunt de acord, dar cred că toată clasa politică să se pună de acord și să aducă modificare legii pentru că trebuie surse noi de finanțare, având în vedere că foarte multe unități economice și-au închis porțile”, spune Florin Hossu.

Acest lucru a afectat și încasările la unitățile administrativ teritoriale.

”Acest lucru duce la imposibilitatea plății asistenților personali, chiar dacă primarii, indiferent de culoarea politică, vor să plătească. Trebuie neapărat o intervenție de la bugetul consolidat al guvernului. Și la nivelul Direcțiilor sociale există situații în unele județe unde nu s-au plătit lucrătorii de luni de zile. Dacă nu se plătesc salariile, nu se vor plăti nici contribuțiile la stat. Astfel că dacă ajung la spital, oamenii vor trebui să plătească analizele, deci problemele se țin în lanț”, spune Florin Hossu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.